Konflikten om Deepsea Atlantic ser ikke ut til å løses med det første. Over 80 permitteres, og Odfjell håper Statoil finner en løsning på problemene.

PRESTISJERIGG TIL LAND: Deepsea Atlantic har
fått en tøff start på karrieren, nå ligger den til
land – igjen. Foto: ALF INGE MOLDE

– Statoil har et problem som må løses, sier administrerende direktør i Odfjell Drilling, Ketil Lenning, om Deepsea Atlantic-bråket.

I går ble det kjent at 85 Odfjell ansatte må se seg om etter noe annet å gjøre en periode på grunn av permitteringer etter at den nye riggen «Deepsea Atlantic» måtte avlyse arbeidet på Gullfaks. Riggen ble tatt inn til land før jul, og har lenge vært ved CCB på ågotnes, samt på Troll-feltet for å utføre tester. Nå analyseres tesene for å finne løsningsalternativer, men inntil videre er det usikre tider i vente for personellet på riggen.

Les også: 85 Odfjell-ansatte permitteres

– Det første permitteringsvarselet sendes ut i uke seks, og så fortsetter permitteringene fortløpende, forteller Harald Hereid som er klubbleder for Industri Energi i Odfjell Drilling.

– Vil det ta lang til å finne en løsning?

– Dette har tatt tid, og vi ser at det vil ta tid, det er derfor vi går til permitteringer, forteller Lenning i Odfjell Drilling.

Hereid tilføyer at det likevel er håp om at de ansatte skal komme tilbake i arbeid igjen om ikke så altfor lenge.

– Vi har godt håp om å komme tilbake etter permitteringene, sier Hereid.

-Har det vært frykt for permitteringer lenge?

– Det har vært diskutert. Men som fagforening er vi litt skuffa over at Statoil ikke har kommet med noen løsninger.

– Så Statoil burde kommet med løsning?

– Vi føler det, sier Hereid til Oilinfo.

Brønnhodetrøbbel
Det er Odfjell-riggen Deepsea Atlantic som har hatt en tøff start på karrieren på norsk sokkel. Riggen gikk inn i kontrakt med Statoil i fjor, og møtte på trøbbel ved boring på Gullfaks. Det er porblemer med brønnhodene som har gjort at riggen ikke kunne fortsette arbeidet. Etter mye om og men er riggen igjen tilbake på CCB på ågotnes i påvente av at det kommer en løsning på problemet.

– Vi har en kontrakt med Odfjell om arbeid på lisensen. Dette har ikke riggen vært i stand til å gjennomføre, dertfor forventer vi at Odfjell finner en løsning for å starte arbeidet igjen, sier Gisle Johanson i Statoil.

Denne uken ble det klart at Odfjells stevning av Statoil møter motstand, og Statoil fremmer motkra v i Stavanger Tingrett for å slippe å betale dagrater på riggen. Både Odfjell og Statoil er usikre på når riggen kan starte arbeidet igjen. Spekulasjonene om hvorvidt riggen er for tung og derfor ikke passer til arbeid på det grunne området fortsetter. Men verken Lenning eller Johanson vil si noe konrket om dett er tilfelle.

– Det er en fantastisk rigg, men den har fått en tung start. Dette har ingenting med riggens evne til å utføre jobben, sier Lenning. Han tilføyer at det er Statois problemer med inntesting av brønnhodene som er problemet.

– Kan det være aktuelt å bruke en annen rigg?

– Vi har en kontrakt med Odfjell, og vi forventer at de finner en løsning for å starte arbeidet igjen med Deepsea Atlantic. Det er selvfølgelig beklagelig at riggen ikke kan gjøre jobben den skulle, og at dette har fått konsekvenser for de ansatte, sier Johanson i Statoil.

Også andre enn personellet på riggen vil kunne rammes av permitteringene i Odfjell Drilling.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR