Kongsberg Oil & Gas Technologies AS (KOGT), et heleid datterselskap av Kongsberg Gruppen ASA, har inngått avtale med Statoil om leveranse til Polarled gassrørledning.,Kontrakten gjelder leveranse av undervannsstrukturer, koblingssystemer og forgreininger til Polarled gassrørledning, og har en verdi på 380 millioner kroner.

Kontrakten er inngått med Statoil på vegne av partnerne i samarbeidsprosjektet Polarled; Statoil, Petoro, OMV, Shell, TOTAL, RWE Dea, ConocoPhillips, Edison, Maersk Oil og GDF SUEZ.

Polarled er en ny 480 kilometer lang gassrørledning fra Aasta Hansteen til Nyhamna i Møre og Romsdal. Rørledningen gjør det mulig å bygge ut Aasta Hansteen og andre felt i Norskehavet. Polarled har også en forgrening til det Statoil-opererte Kristin feltet, og leveransen omfatter også strukturer og koplingspunkter for denne forgreiningen.

Oppstart på prosjektet skjer umiddelbart, og vil strekke seg over 3 år. Engineering vil foregå hos KOGT på Lysaker, mens fabrikasjon vil bli utført av underleverandører både i Storbritannia og Norge.

– Vi er meget fornøyd med kontrakten, sier Pål Helsing, administrerende direktør i KOGT.

– Dette viser at Kongsberg har den nødvendige kompetansen for å løse nye utfordringer ved fremtidige subseaprosjekter, både når det gjelder utbygging av eksisterende og nye felt. Kontrakten bekrefter således vår posisjon som en betydelig subsea-aktør på den norske kontinentalsokkelen, sier han.

Forrige artikkelOljeprisen opp på gode Kina-tall
Neste artikkelDOF Subsea med kontrakter i Nordsjøen og Brasil

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR