Samler 330 ansatte i nytt bygg., Fra og med 1.januar samler Kongsberg Gruppen nærmere 330 ansatte i nytt bygg i Asker. Det nye kontoret, lokalisert midt i «subsea valley», blir hovedkontoret for olje & gass-forretningsområdet i konsernet og vil også huse deler av forsvarsvirksomheten.

– Tidligere har miljøene våre i Oslo-området vært spredd på ulike lokasjoner. Nå samler vi alle våre ansatte i regionen i ett bygg og det vil gjøre oss enda mer slagkraftige. Samtidig tilrettelegger flyttingen for å fortsette den bratte vekstkurven vi har hatt i dette forretningsområdet helt siden vi ble etablert i 2010, sier Pål Helsing, administrerende direktør i Kongsberg Oil & Gas Technologies i en pressemelding.

Ifølge klyngeorganisasjonen Subsea Valley består klyngen mellom Fornebu og Drammen i dag av i overkant av 200 bedrifter som representerer nærmere 57 000 arbeidsplasser og om lag 111 milliarder i omsetning. Klyngeorganisasjonen anslår at klyngen har over 70 prosent markedsandel globalt innen undervannsteknologi.

– Valget av Asker var primært drevet av behovene for vår olje og gass-virksomhet. I tillegg ønsket vi at dette bygget også skulle være base for våre andre virksomheter i Oslo og Akershus-området, nærmere bestemt vår forsvarskommunikasjonsenhet som har holdt til på Billingstad og deler av vårt Protector-utviklingsmiljø. Om lag 130 av de som flytter til det nye bygget i Asker er ansatt i Kongsberg Defence Communication og Kongsberg Protech Systems, sier Konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam.

– Utover de om lag 330 som flytter inn i denne omgang har vi også plass til ytterligere 120 i bygget og dermed sikret oss kapasitet for videre vekst, sier Qvam.

Qvam forventer at samlokaliseringen i Asker vil gi flere gevinster for konsernet.

– Som teknologikonsern er vi svært fokusert på innovasjon og det er et faktum at innovasjon skjer bedre mellom mennesker som jobber tett sammen. Ved å samle disse virksomhetene i Asker får vi derfor en bedre basis for vår videre utvikling og i tillegg stordriftsfordeler på tvers av konsernet, sier han.

Forrige artikkelButch East er spuddet
Neste artikkelVarsel om pålegg til Statoil

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR