FMC Technologies har sikret seg månedens tredje StatoilHydro-kontrakt. Denne gangen gjelder bestillingen undervannsproduksjonssystemer til Norne-utbyggingen. Verdi: 437 millioner kroner.,
Petro.no

Illustrasjon: Indok/FMC Technologies

Kontrakten kommer som følge av en rammeavtale selskapene inngikk i 2007, og omfatter fire undervanns ventiltrær med tilhørende utstyr, et fire-slots manifoldsystem og kontroll- og kommunikasjonssystemer, skriver FMC Technologies i en pressemelding.

Utstyret skal produseres og leveres fra avdelingene i Kongsberg og skotske Dunfermline, og de første leveransene skal finne sted i løpet av 2009, legger selskapet til.

– FMC og StatoilHydro har gjennom mange år samarbeidet om utvikling av ny teknologi og nye løsninger for en rekke felt. Kontrakten vi er blitt tildelt i dag av StatoilHydro er tredje denne måneden og styrker vår relasjon gjennom fortsatt utvikling og idriftssettelse av innovative teknologiske løsninger, sier senior visepresident for global subsea produksjonssystemer, Tore Halvorsen, i en kommentar.

De to andre kontraktene fra StatoilHydro omfatter leveranser til Åsgard feltet (225 millioner kroner) og Troll feltet (190 millioner kroner).

Forrige artikkelEn av seks bedriftsledere varsler kutt
Neste artikkelGjennombrudd for Sevan-datter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR