– Vi har hatt et vanskelig økonomisk kvartal som resten av oljeservicebransjen, sier administrerende direktør i EMGS, Stig Eide Sivertsen.

Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) hadde inntekter på USD 16,3 millioner (NOK 141,4 millioner) i tredje kvartal 2015, ned fra USD 41,7 millioner (NOK 361,73 millioner) i samme periode i fjor. Det kommer frem i selskapets rapport for tredje kvartal.

Kontraktsalg endte på USD 9,1 millioner (NOK 78,94 millioner), mens salg fra multiklienbiblioteket endte på USD 7,2 millioner (NOK 62,46 millioner).

Resultatene ble negativt påvirket av ekstraordinære kostnader knyttet til selskapets kostnadsreduksjonsprogram, ifølge EMGS.

– Vi har hatt et vanskelig økonomisk kvartal som resten av oljeservicebransjen, men vi har vært i stand til å redusere den underliggende kostnadsbasen til et nivå som vi finner hensiktsmessig med dagens markedsutsikter, sier administrerende direktør i EMGS, Stig Eide Sivertsen.

– Selskapet er klar til å dra nytte av markedsmuligheter med state-of-the-art teknologi, nåværende kostnadsnivå og styrket balanse, sier han.

Driftsresultatet (EBITDA) endte med et USD -10 millioner (NOK -86,75 millioner) etter multiklientinvesteringer på USD 8,4 millioner (NOK 72,87 millioner) i kvartalet. I tredje kvartal 2014 var resultatet USD 11 millioner (NOK 95,42 millioner). Selskapet har gjort nedskrivninger på USD 3,9 millioner (NOK 33,83 millioner) og USD 1,6 millioner (NOK 13,88 millioner) i kvartalet, knyttet til multiklientbiblioteket og utstyr som ikke er i bruk.

I løpet av kvartalet avsluttet fartøyet «BOA Thalassa» den første fasen av det annonserte oppdraget i Malaysia, og fartøyet opererer for tiden på en forlengelse av kontrakten, verdt ca USD 7 millioner.

Les også: EMGS forlenger i Malaysia

«BOA Galatea» har også avsluttet oppdrag for Pemex i Mexico, mens «Atlantic Guardian» avsluttet et multiklientprosjekt i Hammerfestbassenget og på Nykhøgda i Norge.

Les også: Mer jobb for EMGS

I slutten av tredje kvartal annonserte EMGS at selskapet gjennomfører ytterligere kostnadsreduserende tiltak, for å bringe driftskostnadene på nivå med det forventede aktivitetsnivået fremover. Markedsutsiktene er fortsatt vanskelige å forutsi, og selskapet forbereder derfor for en langvarig negativ markedssentimentet inn i 2016 og 2017, ifølge selskapet.

Les mer: EMGS sier opp 80 ansatte

– For å møte dagens markedsforhold, fortsetter EMGS-styret og administrasjonen arbeidet med å redusere selskapets kostnadsnivå, bevare kontanter og redusere risikoen i balansen, skriver selskapet.

Forrige artikkelOver og ut for «Songa Trym»
Neste artikkelProsafe omsetter mindre, men tror på bedre tider

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR