Boringen av Statoils prospekt Krafla nær Oseberg og BGs store gassprospekt i Vøringsbassenget, Gullris, er startet.

BORER På GULLRIS: «Aker Barents».
(Foto: AKER DRILLING)

Boringen på Krafla begynte ifølge Oljedirektoratet på søndag, 20. mars. Letebrønnen 30/11-8 S bores av «Ocean Vanguard», og ligger i lisensene 035 og 272. Statoil har femti prosents andel i begge lisensene, hvor brønnen skal bores, mens Det norske og Svenska Petroleum har 25 prosents andel hver. Ifølge Det norske er det anslått at prospektet inneholder uriskede ressurser på mellom 10 og 50 millioner fat oljeekvivalenter. Vanndypet på stedet er 106 meter.

Det andre prospektet som nå bores, har også Det norske på eiersiden. Gullris-brønnen 6604/2-1 bores av «Aker Barents» på dypt vann i Norskehavet: 1.266 meter under overflaten ligger brønnen. Brønnen skal bores til et totalt dyp på 3.500 meter, og Det norske anslår at uriskede ressurser på Gullris er fra 700 til 1.700 millioner fat oljeekvivalenter gass.

Boringen foregår i lisens 522, hvor BG er operatør med en andel på 40 prosent. Idemitsu og Petoro har hver sin andel på 20 prosent, mens Det norske og Centrica har en andel på 10 prosent hver.

Les mer om letevirksomheten på norsk sokkel i PetroNews’ Weekends ukentlige spalte Leteuken. Klikk her!

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR