Opplever forverrede markedsforhold, inkludert svekket oljepris og lavere salg enn ventet i tredje kvartal.,Petroleum Geo-Services (PGS) publiserer i dag sin rapport for tredje kvartal 2014. Resultatet er delvis positivt, med økte inntekter sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet hadde inntekter på USD 394,2 millioner, sammenlignet med USD 365,6 millioner i tredje kvartal 2013.

Men EBITDA, resultat før skatt, var på USD 181,7 millioner i kvartaler, ned fra USD 216 millioner i tilsvarende periode i fjor.

– Vi har i løpet av tredje kvartal opplevd forverrede markedsforhold, inkludert en svekkelse av oljeprisen, sier Jon Erik Reinhardsen, president og CEO i Petroleum Geo-Services.

– Den forsiktige utgiftsatferden blant oljeselskapene fortsetter å ha en negativ innvirkning på budgivning, prising og utnyttelse. Til tross for utfordrende markedsforhold har vi levert solid marine kontraktytelse. Fordelene av attraktive rater sikret i god tid og gode produksjonsnivåer, førte til en betydelig forbedring i marine kontrakt EBIT-marginer fra første halvdel av året, med en stigning til 27 prosent, sier han.

Men i innen Multiklient-undersøkelser opplevde selskapet lavere salg enn forventet. Svikten skyldes i hovedsak mangel på forhåndsfinansiering fra Triton Multiklient-undersøkelsen i Mexicogolfen, ifølge selskapet.

– I etterkant av tredje kvartal har vi registrert den første Triton forhåndsfinansieringen. Dette kombinert med en godt forhåndsfinansiert portefølje av andre multiklientprosjekter, og synligheten vi har med 90 prosent av fjerde kvartalskapasiten allerede booket, men til lavere priser, danner grunnlaget for våre prosjekterte fjerde kvartals inntjeninger. Den største usikkerheten for året som helhet relaterer nå til sene salg av multiklient-undersøkelser. Tatt i betraktning det svake markedet justerer vi vår forventede EBITDA for hele året til ca USD 725 millioner, avslutter Reinhardsen.

Forrige artikkelEMGS bekrefter tildeling av kontrakt
Neste artikkelBilfinger trekker oppsigelser

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR