Kristelig Folkeparti er lite begeistret for oljeministerens ønske om skrittvis oljeaktivitet sørvest for Lofoten.

,

– KrF er kritisk til Ola Borten Moes forsøk på å kuppe den videre prosessen om Lofoten, sier stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ifølge ANB er Ola Borten Moe for en skrittvis aktivitet i den allerede åpnede delen av området Nordland 6, sørvest for Lofoten. Denne delen av Nordland 6 ble formelt åpnet allerede i 1994, men ble politisk lukket av Stoltenberg I-regjeringen i 2001. Den rødgrønne regjeringen har «fredet» denne delen ut stortingsperioden.

Les også: Borten Moe føler seg misforstått

– Svaret fra Ola Borten Moe avklarer at han og regjeringen mener det kan startes leteboring i Nordland 6 til høsten. Fra før vet vi at Sp-ministeren virker å ha planlagt dette. Derfor kan det virke som regjeringen allerede nå, et halvt år før valget, har inngått et kompromiss om Lofoten, sier Ropstad som er KrFs miljøpolitiske talsmann.

– Kunnskapsinnhentingen viser at de største petroleumsressursene forventes å ligge i Nordland 6, så dette er en klar prioritering av olje foran fisk, fossile foran fornybare ressurser, sier KrFeren.

Videre forteller han at det er over 6.500 arbeidsplasser innenfor fiskeri- og reiselivsnæringen i Lofoten, Vesteralen og Senja.

Ifølge ANB mener han at oljevirksomhet i samme område maksimalt vil gi 1.100 arbeidsplasser.

Forrige artikkelFjerde Statoil-medarbeider bekreftet død
Neste artikkelVenstre også lei Stoltenbergs klimapolitikk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR