Hilde-Marit Rysst i Safe og Leif Sande i Industri Energi er helt samstemte i årets oppgjør.

Når Industri Energi og Safe nå samarbeider om de samme tingene i forhandlingene med Oljeindustriens Landsforening (OLF), gjør de det nærmest som jazzmusikere på scenen.

– Vi behøver nesten ikke forberede oss før vi går i forhandlinger. Vi utfyller hverandre godt og kan gjerne improvisere, sier Hilde-Marit Rysst i Safe om samarbeidet med Industri Energis Leif Sande.

LES OGSå:

Safe håper på videre Industri Energi-samarbeid

Også Sande sier at det fungerer godt at Safe og Industri Energi samarbeider i årets oppgjør.

– Hennes detaljkunnskap og min erfaring passer godt sammen, sier han til Petro Media News.

Men samarbeidet mellom de to organisasjonene har på ingen måte vært like godt alltid. Sande beskriver det på denne måten.

– Iblant har det vært samarbeid, andre ganger har det vært krig. Men nå samarbeider vi, og det gjør vi godt, sier han.

De to organisasjonen har tatt ut 610 arbeidere i streik på sokkelen, sammen med nærmere 100 som er organisert hos Lederne. Dette har ført til at flere installasjoner har vært nødt til å stenge ned. OLF anslår at streiken koster nærmere 200 millioner kroner om dagen.

Like før helgen, hadde de tre fagforeningene stormøte, der de konkluderte med at de ikke kom til å trappe opp streiken.

– Vi streiker akkurat passe, sa Sande og Rysst på fredag, og forklarte det med at de ikke ville risikere tvungen lønnsnemnd.

OLF på sin side, mente dette var et tegn på lav streikevilje, og i tillegg et positivt tegn.

– Vi ser på dette som positivt, og kan vurdere å ringe dem i løpet av noen dager, sa informasjonssjef i OLF, Eli Ane Nedreskår til Petro Media News.

Etter hva vi vet om, har partene ikke kommet noe nærmere en løsning, men Industri Energi, Lederne og Safe skal ha et nytt størmøte tirsdag.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR