…og håver inn et sekssifret beløp på besøket.

Det skriver Fædrelandsvennen.

COSL Drilling Europe, et heleid datterselskap av China Oilfield Services Limited, forteller Kristiansand-avisen at «COSL Rival» ankrer opp i Kristiansand i mars. Der skal den ligge i rundt en måned, i påvente av et nytt oppdrag for oljeselskapet ConocoPhillips i Storbritannia.

– Det dreier seg om en boligrigg som har vært på oppdrag for BP. Nå skal den inn til land, sier daglig leder for selskapet COSL Drilling Europe AS, Jørgen Arnesen, til Fædrelandsvennen.

Dropper større vedlikeholdsarbeid

Riggen har 400 sengeplasser, egen messe, gymsal og kino. Den har kraner, helikopterdekk og verksted.

– Riggen er 110 meter lang, 70 meter bred og 30-40 meter høy, sier Arnesen, og legger til at det ikke skal gjøres større vedlikeholdsarbeid på riggen i Kristiansand.

Til vanlig er flotellet ankret opp ved siden av større offshoreinstallasjoner som produserer olje og gass på blant annet norsk og britisk sektor.

Satser på Offshore Supply Port

Assisterende havnedirektør i Kristiansand Havn, Thomas Granfeldt, synes det er en stor glede at Kristiansand får besøk av boligriggen.

– Vi ønsker å satse på det som kalles Offshore Supply Port (OSP). Det betyr at vi skal ha ei havn som er tilpasset NODE-bedriftene, slik at det blant annet kan drives med ombygging, reparasjon og kontroll av skip, rigger og utstyr, sier han.

Flotellet skal ligge på kai 36 i Kongsgårdsbukta.

Forrige artikkelPerestroika-mann blir styremedlem i Songa
Neste artikkelDenne tøffingen skal på et seksmåneders oppdrag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR