Rørselskapet Oss-nor fra Kristiansund slår seg opp, og satser nordover. Nå blir det ny avdeling i Sandnessjøen.

Av Inger Johanne Stenberg

– Vi skal til Sandnessjøen. Men tidspunktet for vår etablering avgjør olje- og riggselskapene, forteller eier og styreformann Arnt Wærnes til Helgelands Blad.

Oss-nor har bygd seg opp ved å håndtere rør, ventiler og subseautstyr fra basen i Kristiansund. Selskapets har en omsetning på omkring 110 millioner kroner i året, og 102 ansatte å ta hånd om. I tillegg kommer datterselskapet Benor som driver rørinspeksjon, inspeksjon av løfteutstyr oh tykkelsesmåling av skip.

Nå sikter Kristiansunds-bedriften nordover, men er avhengig av å få med seg kunder på turen.

– Vi trenger bare at de kundene vi allerede har i Kristiansund bestemmer seg for å kjøpe de samme tjenestene i Sandnessjøen, sier Wærnes til Helgelands Blad.

Konkurrent på plass
Oss-nor har allerede konkurranse på plass i nord, den Stavanger-baserte Score AS har kjøpt tomt i nærheten av Helgeland Industrianlegg i Sandnessjøen.

Wærnes forteller til avisen at det ukentlig kjøres ekspressbiler mellom Kristiansund og Sandnessjøen med rørdeler. Det er ofte at problemer som nå løses i Kristiansund kan løses i Sandnessjøen forteller eieren. Han påpeker også at kommunen, Alstadhaug, har vært ivrige med å få rørselskapet på plass.

– Kommunens folk har vært veldig ivrige, og de står på. Det er viktig at det politiske miljøet stiller krav til oljeselskapene som føre til en vinn-vinn situasjon for alle parter. Vår etablering i Sandnessjøen er betinget av at olje og riggselskapene ikke bare frakter gods og varer til basemiljøene i sør, sier Wærnes.

I dag har Oss-nor kontrakt med Statoil på rørtjenester.

Forrige artikkelTror på Brasil-effekt i Nordsjøen
Neste artikkelProsafe-styret: – Nei takk, BW

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR