Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) får stryk av landets mest sentrale ledere innenfor utdanning og forskning.

NTB

I løpet av sine to år som kunnskapsminister har Djupedal fremmet bare halvparten så mange saker i Stortinget som forgjengeren Kristin Clemet (H). Clemet la fram 33 stortingsmeldinger og proposisjoner i sine to første år, mens Djupedal har lagt fram 16.

– I alle de ti årene jeg har sittet på Stortinget, har jeg aldri opplevd å få så lite til behandling fra regjeringen som under Djupedal. Ofte vil det være tøft å sitte alene fra et parti i en stortingskomité. Slik opplever jeg det ikke nå. Tvert imot har jeg mye tid til å jobbe med egne politiske saker, sier 2. nestleder i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen Dagrun Eriksen (KrF) til Dagsavisen.

Avisen har snakket med over 20 av landets mest sentrale ledere innen utdanning og forskning. Med få unntak slakter de Djupedals innsats. Høyskole- og universitetsrektorer, Norsk Lektorlag, Forskerforbundet og de to store studentorganisasjonene Studentenes Landsforbund (STL) og Norsk Studentunion (NSU) mener Djupedal ikke har innfridd.

Elevorganisasjonen, Akademikerne og Forskerforbundet ser heller ingen grunn til å gi Djupedal ros.

Men leder Helga Hjetland i Utdanningsforbundet forsvarer Djupedals innsats. Hun gir ministeren ros for barnehageutbygging og skolereformen, for å ha stoppet privatiseringen av videregående skoler og for å ha ryddet opp i det hun kaller kaoset rundt de nasjonale prøvene.

Forrige artikkelStenger ned Troll B i ugunstig vær
Neste artikkelOseberg-kontrakt til Grenland Group

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR