Myndighetene i Monaco etterforsker en stor korrupsjonsskandale som involverer en rekke utenlandske selskaper i oljesektoren. Det melder NTB.

Flere ledere av det Monaco-baserte selskapet Unaoil har blitt tatt inn til avhør de siste dagene og fått hjemmene sine ransakt, opplyser myndighetene i en uttalelse torsdag.

Avisene Huffington Post og Fairfax Media skrev onsdag om det som skal være et system for å bestikke nøkkelpersoner for å skaffe vestlige selskaper oljekontrakter i Midtøsten og Afrika i perioden 2002 til 2012.

Unaoil, et familieeid oljeserviceselskap med base i Monaco, er edderkoppen i nettverket, ifølge artikkelen.

Blant de vestlige selskapene som skal ha blitt sikret kontrakter eller fordeler nevnes i alt 39 selskaper innen oljebransjen. På listen er det ett norsk selskap, daværende Aker Solutions. Men etter at selskapet skilte ut Kværner i et eget børsnotert selskap i 2011, er det Kværner som overtok de aktuelle kontraktene i Kasakhstan.

– Vi må få anledning til å se på dette før vi kan gi noen kommentar, sier kommunikasjonssjef Torbjørn Andersen i Kværner til Dagens Næringsliv torsdag.

Forrige artikkelIKM starter IMR-kampanje for Shell
Neste artikkelMaersk reduserer organisasjonen i Angola og USA

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR