Kværner har signert en rammeavtale med Statoil for oppgradering av den halvt nedsenkbare plattformen Njord A.

Samtidig har Statoil gjort den første tildelingen under rammeavtalen med en anslått verdi på 120 millioner kroner.

– Vi er stolte av å bli tildelt dette prosjektet i hard konkurranse. Vi mener det er et resultat av våre omfattende tiltak for å øke vår konkurransekraft, og demonstrerer tillit til vår evne til å levere komplekse prosjekter til avtalt tid, sier konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan.

På grunn av utilstrekkelig strukturell integritet for fremtidig drift og boring, vil Njord A-plattformen taues til land i 2016. I tillegg vil verftsoppholdet benyttes til en generell oppgradering av plattformen.

Les også: Njord og Hyme stenges i slutten av mai

Prosjektets rammeavtale, signert av Statoil og Kværner, er basert på en prosjektgjennomføringsplan hvor Statoil har opsjon på å igangsette gjennomføringen av ytterligere faser.

Opsjonene for ytterligere arbeidsomfang inkluderer opphold på Kværners verft på Stord i forkant av endelig investeringsbeslutning, gjennomføring av EPC-fasen for plattformoppgraderingen og ulike modifikasjoner og tjenester til Statoil.

FEED til Aker Solutions

Den første tildelingen under rammeavtalen ble gjort i dag for front-end engineering og design (FEED) for prosjektet. Ingeniørarbeidet vil bli gjennomført av Aker Solutions MMO som underleverandør i et integrert team med Kværner.

Njord A ble opprinnelig levert av nåværende Kværner på Stord i 1997.

Forsterket plattformkonstruksjonen i 2013

Produksjonen på plattformen ble i 2013 stengt på grunn av behov for forsterkning av enkelte bjelker i plattformkonstruksjonen. Produksjonen var da stengt fra 27. juli til 19. juli året etter. Da hadde Statoil gjennomført en omfattende forsterkning av plattformkonstruksjonen.

– Njord A skal produsere olje og gass fram til sommeren 2016. Da vil vi ta den til land for ytterligere oppgraderinger slik at vi også kan ta i bruk boreanlegget ombord, og ruste den opp for flere gode år i tjeneste på norsk sokkel, sa produksjonsdirektør for Njord Arve Rennemo den gang.

Forrige artikkelVil utvide permitteringstiden
Neste artikkelDNV GL skal verifisere Johan Sverdrup

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR