Statoil har, som en del av rammeavtalen signert 1. april i år, tildelt Kværner oppdrag for oppgradering av den halvt nedsenkbare Njord A-plattformen, som inkluderer forberedelser og dokking av plattformen. Prosjektet har en estimert verdi på 350 millioner kroner.

Kværner tildelt mer Njord arbeid
1. april signerte Kværner en prosjektrammeavtale (PFA) med Statoil for oppgradering av den halvt nedsenkbare plattformen Njord A. Rammeavtalen signert av Statoil og Kværner er basert på en prosjektgjennomføringsplan, hvor Statoil har muligheten til å bestille gjennomføring av ytterligere faser, om behovet dukker opp.

Les også: Kværner skal oppgradere Njord

350 millioners-prosjektet består av gjenoppbygging og gjennomføring av dokking av plattformen. Dette inkluderer fjerning av boretårn, bluss, livbåt system og inspeksjon. Prefabrikasjon av tidskritiske elementer, i hovedsak to pongtonger som vil øke oppdriften av skroget, er også en del av rammen.

Plattformen er nå fortøyd kai ved Kværner på Stord, hvor det vil ligge inntil boretårn, bluss og livbåter er fjernet. Samtidig skal fremstillingen av de to nye pongtonger begynne. Tørrdokk-fasen er ventet å vare til slutten august 2017.

Njord A ble levert fra daværende Aker Stord i 1997.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelSeadrill: Bunnen er nådd
Neste artikkel180 mister jobben i Dolphin

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR