Talisman fikk 3,4 milliarder kroner fra staten for å legge ned, etter å ha brukt 14 milliarder kroner på det mislykkede Yme-prosjektet, melder NTB.

Ifølge Dagens Næringsliv er bakgrunnen en ordning fra 2002, som innebærer at oljeselskapene får utbetalt skatteverdien av underskuddet hvis selskapet legges ned.

– Talisman mottok 3,4 milliarder i opphørsrefusjon fra den norske stat i desember 2015, sier Vidar Nedrebø, som var direktør i Talisman og styreleder for avviklingsselskapet.

Talisman Energi Norge AS ble avviklet i desember i 2015. I forkant hadde selskapet tapt store summer på det mislykkede Yme-prosjektet, som totalt kostet 14 milliarder kroner før det ble besluttet å skrape plattformen.

Norske skattebetalere har dekket om lag 11 milliarder kroner av den totale regningen, ettersom Talisman fikk trekke fra letekostnadene fra inntektene fra andre oljefelt, og dermed trekke 78 prosent av tapet fra på skatten. Det er samme prosentsats som selskapet ville betalt i skatt dersom prosjektet hadde gått i pluss.

Forrige artikkelNærmest dobling av varsler om oppsigelser og permitteringer
Neste artikkelOljeprisen over 50 dollar fatet igjen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR