President Obama la formelt ned veto mot et lovforslag som ville åpnet for byggingen av den omstridte Keystone XL rørledningen på tirsdag. Dette er tredje gangen Obama bruker vetoretten i sin presidentperiode.

Keystone XL er en rørledning som er tenkt å frakte olje fra oljesandutvinningen i Alberta til raffinerier og utskipningshavner ved Mexicogolfen, hvilket er forventet å gi ny lønnsomhet til prosjektene. Prosjektet har møtt betydelig motstand fra miljøvernere.

Det Hvite Hus talsmann Josh Earnest sa i tirsdagens pressekonferanse at presidenten la ned veto «uten noen dramatikk eller fanfare eller forsinkelse,» melder Huffington Post.

Obama begrunnet sitt veto med at loven ville være i konflikt med etablerte prosedyrer for saksbehandling, og være en snarvei i saker som kunne berøre nasjonale interesser, inkludert miljø og sikkerhet.

Både Kongressen og Senatet, hvor republikanerne har flertall, har allerede sagt ja til lovgivningen, men Det Hvite Hus har gjentatte ganger truet med å nedlegge veto.

Forrige artikkelKomponentprodusent kutter 37 stillinger
Neste artikkelRøde tall for Deep Sea Supply

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR