Nofo vil ha med fiskebåteierne i nord og inviterer nå det som kan krype og seile til å danne en fartøypool for å sikre beredskapen rundt Goliatfeltet.

Norsk oljevernforening for operatørselskap (Nofo) vil samle fartøy for å danne en kystnær beredskap, det er på vegne av Goliat-lisensen Nofo nå tar initiativ.

Lisensen eies av operatør Eni og Statoil, og de skal sammen med Nofo og fiskarlaget Nord etablere en permanent fartøypool for å sikre beredskapen i forbindelse med utbygging og produksjon på Goliatfeltet.

Det er i forbindelse med Sjøfartsdirektoratet har ferdigstilt et regelverk som åpnes for bruk av fiskefartøy og andre fartøy i den kystnære oljevernberedskapen at Nofo og selskapene slår pjaltene sine sammen.

– Ordningen er en nyvinning på norsk sokkel og er et av de nye elementene som vil bidra til en betydelig styrking av oljevernberedskapen langs Finnmarkskysten, skriver Nofo i en pressemelding.

Det skal totalt være mellom 30 og 40 fartøy i poolen, og Nofo ber nå fiskebåteiere som er interessert om å melde seg. Flåten skal etter planen være operativ høsten 2011.

Goliat ligger i PL 229 og 229 B i Barentshavet, og feltet skal etter planen være drift i fjerde kvartal 2013.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR