Video: Se gravemaskinen som kan jobbe 2.500 meter under havet i aksjon.

Swire Seabed og WeSubsea har utviklet en gravemaskin for havets dyp, etter at de inngikk en samarbeidsavtale for omtrent nøyaktig ett år siden.

Les mer: Swire Seabed og WeSubsea samarbeider

Gravemaskinen er en flerbruks subsea verktøybærer og et mudringskjøretøy som kan arbeide på 2.500 meters havdyp. Gravemaskinen går under navnet Seabed Excavator, og bruker programvare fra en Perry Slingsby XLX ROV, kombinert med en Kaiser gravemaskinkropp.

Systemet leveres med Kongsberg Evotec Active Heave Kompensert LARS-system som gjør at kjøretøyet kan legges i vannet og bli gjenfunnet i bølgehøyder på opp til fire meter. Dette øker værvinduet der Seabed Excavator kan sjøsettes, sammenlignet med bruk av kran.

Ifølge selskapene setter Seabed Excavators kompakte design og utprøvde teknologi en ny standard for undervannsgravemaskiner.

Seabed Excavators hovedoppgaver er graving og mudring, avvikling, fjerning/flytting av drill cutting og steindumping, fjerning og gjenvinning av undervannsstrukturer, skjæring og sliping, håndtering av last fra skipsvrak, havbunnsprøvetaking, spudoperasjoner, undervanns brønnboresentre og skurebeskyttelse.

Seabed Excavator er for tiden mobilisert ombord på «Seabed Worker,» som for øyeblikket er i Bergen.

Se video av gravemaskinen i aksjon her:

http://vimeo.com/114774309

Swire Seabed Excavator from Swire Seabed AS on Vimeo.


Se flere videoer:

Control Cutter viser krefter på «Skandi Vega»

Se stormen herje Nordsjøen

Forrige artikkelHar funnet olje på Krafla North
Neste artikkelOptimalt arbeidsmiljø for Arktis

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR