Det nyeste av det nye, og mer miljøvennlig, CGGVeritas’ nyeste stolthet «Oceanic Vega» ble denne uken døpt ved Ulstein verft, snart setter den kurs for nye seismikkmarker.

Av Inger Johanne Stenberg

– «Oceanic Vega» er et imponerende tilskudd til CGGVeritas’ seismiske flåte, og den vil fortsette å tilby sikrere, stillere og bedre marin dataoppsamling. Dette nye flaggskipet kombinerer effektivitet og revolusjonær teknologi for å kunne levere de beste seismiske dataene på en «grønn måte», forteller nesteldere i CGGVerita, Leon Chabanne til Scandinavian Oil and Gas.

«Oceanic Vega» er den første av en ny generasjon Ulstein SX120 miljøvennlige fartøy, og den første av to X-Bow fartøy fra CGGVeritas. Netsemann kommer i 2011 og heter «Oceanic Sirius».

Det nydøpte fartøyet er laget for å kunne utnytte 20 Sercel Sentinel streamere, og skal ifølge selskapet være ideell for samling av store 3D, 4D og høyoppløselige prosjekter.

Skipet er designet for å reduserer variasjoner i hastigheten, samt senke turbulens og minske støy. Dette gjør også at den seismiske dataen samlet av skipet vil bli klarere.

Forrige artikkelTror på Brasil-effekt i Nordsjøen
Neste artikkelProsafe-styret: – Nei takk, BW

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR