Aquaterra Energy etablerte seg i Norge i fjor. På ONS neste uke lanserer de et nytt produkt; Riser Monitoring System (RMS). – Norge er et viktig marked, sier Eric Doyle i Aquaterra.,Selskapet tilbyr komplette offshoreløsninger, spesialiserer seg på stigerørssystemer, og leverer alt fra konseptdesign og teknisk analyse til konstruksjon, installasjon, service og vedlikehold.

Aquaterra Energy (AE) har hovedkontor i Norwich, med kontorer i Cambridge, Houston, Kuala Lumpur, Aberdeen og Stavanger. Sistnevnte ble etablert i fjor.

– Norge er et viktig marked, sier Eric Doyle, regionsdirektør for Europa i Aquaterra Energy, til Petro Media News.

– Vi åpnet salgskontor i fjor. Det har tatt en stund å etablere seg i det norske markedet, men nå har vi fått flere kunder lokalt, sier han.

Produktlansering
Ifølge Doyle skal selskapet under ONS presentere et nytt produkt, Riser Monitoring System (RMS). Produktet skal presenteres på mandag, under første dag av ONS i Stavanger, på Aquaterra Energys stand 980/33 i Hall J.

– Vi lanserer et nytt produkt neste uke, samtidig som vi ønsker å bruke ONS til å vise fram hele bredden av tjenester og produkter vi leverer, sier Doyle.

Selv om selskapet er relativt nye på norsk sokkel, har de allerede inngått og gjennomført flere kontrakter på norsk sokkel. Doyle forteller blant annet at de nettopp er ferdig med et oppdrag for ConocoPhillips, hvor de har leid ut utstyr og mannskap.

– Vi hadde en high pressure riser på utleie til ConocoPhillips på Ekofisk, utdyper han.

I tillegg har de nylig inngått en kontrakt med Talisman Energy Norge.

– Vi vil vise de norske kundene at vi er unike ved å være det eneste selskapet som kan tilby analyse, prosjektering, design, fabrikasjon og installasjon for risere under samme tak, sier han.

Passer Norge
Doyle tror deres tjenester og produkter kan passe flere utbygginger på norsk sokkel.

– AE-produkter og tjenester er en veldig god match for Johan Sverdrup og Johan Castberg. Vi har spesialfelt innen dyptvanns riser engineering, eksisterende riserlager og kontakter som passer bra, samt en økende tilstedeværelse i Norge og tidligere track record med stigerørsprosjekter i Norge, sier Doyle.

– Vi har et in-house riser engineeringteam dedikert til å forstå den nyeste teknikken og avansement i stigerørdesign og drift, smiing, sveising, kontakter etc.

Ifølge ham vokser selskapets spesialfelt innen undervannsstrukturer også, med prosjekter andre steder i verden.

– Vi jobber for tiden med boresenter templates for en britisk sokkelutvikling, og vi leverer komplekse undervannsstrukturer globalt, sier han.

Ifølge Doyle eier Aquaterra 4 HP borestigerørssystemer, alle tilknyttet H4- og NT2-kontakter.

– Disse er tilgjengelige for utleie og AE skaffer tilhørende analyse, driftsstøtte, offshoreteknikere og styringssystem, sier han.

Med fra start
Aquaterras erfaring er ifølge Doyle at det å være involvert fra begynnelsen kan tilføye betydelig verdi for hele programmet.

– Vi liker tidlig intervensjon. Det legger til så mye verdi for oss å være i stand til å komme til på et tidlig stadie, jobbe med kunden for å forstå deres behov og å hjelpe dem med begrensninger og muligheter, sier han.

– Vi har lang erfaring med stigerørdesign og -drift, og kan gi tidsbesparende, tryggere alternativer som for eksempel løpende løsninger, kontaktløsninger og onshore forberedelser for offshoreoperasjoner, avslutter han.

Forrige artikkelHalvorsen Group kjøper IPE
Neste artikkelMindre press i industrien

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR