Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) hadde en flåteutnyttelse på 55 prosent i første kvartal 2016, ned fra 76 prosent i samme periode i fjor.

Selskapet melder fredag at 29 prosent av kapasiteten gikk på kontraktseismikk i kvartalet, mot 24 prosent i samme periode året før. 26 prosent var multiklientseismikk i perioden, ned fra 52 prosent i første kvartal 2015.

EMGS hadde to fartøy i drift i første kvartal 2016. «Atlantic Guardian» var av kontrakt i cirka 1,2 fartøysmåneder på grunn av planlagt verftsopphold. Dermed hadde selskapet registrert 4,8 fartøysmåneder i kvartalet. I første kvartal i fjor hadde selskapet tre fartøy i drift og registrert 12 fartøysmåneder.

Flåteaktivitet

«Boa Thalassa» startet 4. januar på et oppdrag i India, som ble avsluttet 26. februar. Etter kontraktsarbeidet i India startet skipet på et multiklientprosjekt vest for India 12. mars. Prosjektet er ventet å være ferdig i april. Fartøyets utnyttelse i første kvartal var 73 prosent.

«Atlantic Guardian» var ledig i januar og på et planlagt verftsopphold fra 31. januar til 5. mars. Skipet påbegynte et multiklientprosjekt i Hammerfestbassenget 10. mars. Prosjektet fortsatte gjennom kvartalet, og ventes å vre ferdig i første del av mai. Fartøyets utnyttelse i første kvartal var 38 prosent.

«EM Leader» har ligget i opplag siden 15. mai 2015.

EMGS vil offentliggjøre selskapets første kvartals økonomiske resultater torsdag 12. mai.

Les også: Kostnadsbevisste oljeselskaper påvirker etterspørselen

Forrige artikkelNull hull for Sverdrup
Neste artikkelLeteuken – Uke 14, 2016

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR