Omega Well Monitoring lanserer nå Leakator; et nytt verktøy for overvåkning av brønnintegritet og lekkasjer. Selskapet lover lett håndtering, raske resultater og ingen bevegelige deler.

NYHET: Omega Well Monitorings nye Leakator er nå
tilgjengelig (Foto: Omega)

Omega Well Monitoring, en underavdeling av Reservoir Group, lanserer denne uken Leakator; et produkt selskaper sier har blitt til som et resultat av ønsker og krav fra en lang rekke kunder.

Leakator (enda ikke patentert, men det kommer), er et nedihullsverktøy spesialdesignet for å oppdage lekkasjer og overvåke strømningsforhold og integritet i brønnen. Omega sier verktøyet er selvdrevet, og det vil derfor ikke trenges ekstra personell topside for å gjøre jobben. Bare faste deler vil også medføre at det kun vil være O-ringene og utløsbare batterier som vil trenge utskiftning ved serviceopphold. Og batteriene det er snakk om, er vanlig AA-batterier.

Flere sensorer
Leakator er et modulært oppbygget minneinstrument, bare 25mm i diameter, bygget opp rundt en rekke sensormoduler som samler data, samkjører det mot dybdeforhold og lokale brønnvariasjoner, og slik sett gir indikasjoner på brønnlekkasjer.

Tilleggssmoduler kan installeres for å overvåke avvikende temperaturer, strømninger og strømningsretning. Det hele kan også sendes til overflaten for tolkning.

– Dette er en må-ha teknologi for alle operatører som er på jakt etter bedre metoder for økt brønnovervåkning, sier Neil Matheson, direktør for Omega Well Monitoring, i en kommentar.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR