Etter å ha blitt kjøpt opp av det amerikanske investeringsselskapet Intervale Capital blir nå hele konsernledelsen i det tidligere norske selskapet Proserv stokket om.

ARVE SEM-HENRIKSEN:Fratrer
stillingen som konsernsjef i
Proserv. (foto:PROSERV)

Konsernsjef og administrerende direktør Arve Sem- Henriksen og HR-direktør Knut Dolmen fratrådte begge sine stillinger i går.

– Jeg gikk av stillingen som konsernsjef som et ønske fra våre nye amerikanske eiere, sier Arve Sem-Henriksen til Oilinfo.

Mindre enn en måned etter at det norske selskapet ble oppkjøpt av amerikanske Intervale Capital blir nå Proserv satt under en større omstrukturering.

Sem- Henriksen forteller at det arbeides intenst med å få på plass en ny organisasjonsmodell og ledelse i Proserv.

Fiendtlig oppkjøp
– Oppkjøpet skjedde under en omstruktureringsprosess i selskapet, og er et såkalt fiendtlig oppkjøp. Det skjedde nok ganske overraskende på oss ansatte, forklarer Sem-Henriksen.

Nå har hele konsernledelsen gått av sine stillinger med unntak av økonomidirektør ørjan Gjerde.

– Hvordan er stemningen blant de ansatte i selskapet?

Usikker stemning
– Folk er usikre på hvordan denne omstruktureringen kommer til å foregå. Det er en usikkerhet blant de ansatte, svarer Sem-Henriksen til Oilinfo.

Selv skal han ha en tenkepause og finne ut av hva han ønsker framover.

– Jeg er åpen for tilbud, ler den tidigere konsernsjefen.

KNUT DOLMEN: – Oppkjøpet var overraskende,sier
den tidligere HR-direktøren. (foto:PROSERV)

Personaldirektøren går av
Også HR-direktør Knut Dolmen bekrefter at han har fratrådt sin stilling i selskapet. Dolmen opplever også oppkjøpet som fiendtlig og overraskende.

– Vi var klar over at selskapet var i en krevende finansiell situasjon, men at vi skulle bli oppkjøpt på denne måten hadde vi ikke sett for oss, sier Dolmen til Oilinfo.

Splitter selskapet
Han forteller at den nye eieren ønsker å splitte Proserv i fire ulike enheter som ikke skal framstå som et helhetlig konsern, slik Proserv har gjort fram til nå.

– Vi har arbeidet hardt med å sikre felles verdier for hele konsernet, og dette blir nå ikke lenger en del av den videre planen, sier Dolmen.

Tenker profitt
HR-direktøren tror omstruktureringen skaper usikkerhet blant de ansatte.

– Vi har nå gått fra å være en norsk eid bedrift med en gründer som har ivaretatt alle i selskapet, til et eierskap på andre siden av kloden i Houston, sier Dolmen til Oilinfo.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR