Lederes innflytelse er lavere nå enn den var for seks år siden, viser Norsk Ledelsesbarometer for 2015.

Ledere med personalansvar scorer gjennomsnittlig signifikant mye lavere på de tre innflytelsesindeksene egen arbeidssituasjon, arbeidsorganisering og styring og organisering av virksomheten i dag sammenlignet med i en undersøkelse i 2009. Det skriver E24.

Innflytelse på egen arbeidssituasjon er den kategorien som scorer lavest i 2015 sammenlignet med i 2009.

– Dette er et uttrykk for at alle bedrifter endrer styringsstrategiene sine. De forlater den norske samarbeidsmodellen, til fordel for HR- og målesystemer og andre ledelsesmodeller som ikke i like stor grad tar hensyn til de ansatte, sier forsker Eivind Falkum ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Norsk ledelsesbarometer 2015

Norsk Ledelsesbarometer ble etablert i 2008 og har blitt gjennomført årlig etter dette. Dette er åttende gang undersøkelsen gjennomføres. Den har til hensikt å kartlegge arbeidsforholdene til norske mellomledere. Undersøkelsene i barometeret designes og gjennomføres av forskere på oppdrag fra fagorganisasjonen Lederne. De Facto gjennomførte de syv første barometrene, mens det i år er Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) som har fått oppdraget. Respondentene i undersøkelsen er mellomledere og tillitsvalgte som er medlemmer av organisasjonen Lederne. 64 prosent av respondentene er ledere med personalansvar for andre.

Forrige artikkelPositiv utvikling for Odfjell SE
Neste artikkelTap i tredje kvartal for Noreco

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR