Statoil besluttet onsdag å legge et lager for subseainstallasjoner til bruk i petroleumsnæringen til Sandnessjøen.

Begrunnelsen for å etablere lageret i Sandnessjøen er at Helgelandsbase har tilrettelagt for den type virksomhet. Statoil starter arbeidet med å etablere seg på Helgeland like etter årsskiftet.

– I første omgang dreier det seg om lager og verksted for Skuld-prosjektet, som vi starter opp ved årsskifte. I neste omgang vil vi også legge utstyre for Aasta Hansteen-feltet til Sandnessjøen, sier konserndirektør i Statoil øystein Michelsen til NRK Nordland .

Positiv
Eirik Hansen i Petro Arctic ser positivt på beslutningen.

– Dette er noe vi har jobbet med å få på plass fra bedriftssiden en god stund, så dette er positivt, sier Hansen til Petro Media News.

Ringvirkninger
Han sier at man for eksempel kan se hvilken aktivitet som har vært i Kristiansund og hva det har ført med seg. Dermed kan man se for seg at man får noe lignende i Sandnessjøen.

– Dette er noe vi har hatt troen på, så det er flott at man får på plass baseaktiviteten som dette fører med seg, sier Hansen.

Han tror at dette kan åpne muligheter for bedrifter i regionen.

– Det er en ny aktivitet som nå legger grunnlaget. Det må vedlikeholdes og tas vare på. Hva det kan bli er opp til fremtiden og vise.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR