Leirvik Module Technology har fått en kontrakt verdt 450 millioner kroner for å bygge boligkvarteret til Gjøa-plattformen.

Gjøa-plattformen. (Ill:
Statoil)

Kontrakten omfatter prosjektering, innkjøp og konstruksjon av boligkvarteret med helikopterdekk og livbåtstasjon, opplyser operatøren Statoil.

Boligkvarteret skal bygges på Stord i Hordaland, og installeres på plattformunderstellet hos Aker Kværner Stord. Verftet er sammenstillingssted for plattformskroget og dekkanlegget.

Boligkvarteret, som skal være ferdig i februar 2009, får 100 enkeltlugarer med bad. Det vil også inneholde kontorer, kontrollrom, kantine og oppholdsrom.

Det skal bygges av aluminium og kommer til å veie totalt 1.500 tonn, inkludert helikopterdekk og livbåtstasjon. Det totale arealet vil være på 3.600 kvadratmeter.

Samlede investeringer for Gjøa-utbyggingen er anslått til 27 milliarder 2006-kroner. Feltet skal etter planen settes i produksjon i 2010.

Reservene i Gjøa-feltet i Nordsjøen er beregnet til rundt 40 milliarder standard kubikkmeter gass og omlag 83 millioner fat olje og kondensat.

Statoil er utbyggingsoperatør for Gjøa, mens Gaz de France overtar som operatør når feltet settes i produksjon.

Forrige artikkelKø for å bygge vindkraft
Neste artikkelSkal utrede bruk av thorium

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR