En gasslekkasje på Oseberg feltsenter førte til nedstenging av produksjonen i fem dager, og påvirket også produksjonen fra Brage, Veslefrikk, Huldra, Oseberg C, Sør og øst.

Gasslekkasjen ble oppdaget om ettermiddagen 5. august, og resulterte i at egenproduksjonen på plattformen ble stengt ned i fem dager, fram til 10. august.

STENGT I FEM DAGER: Oseberg feltsenter.
(Foto: HARALD PETTERSEN / STATOILHYDRO)

– Det fant sted en mindre gasslekkasje i prosessanlegget i forbindelse med en sveis. Lekkasjen ble oppdaget i en rutinemessig kontroll, og anlegget ble stengt ned. Lekkasjen var ikke så stor at det fant sted en automatisk nedstenging, sier pressetalsmann Gisle Johanson i StatoilHydro til Petro.no.

Ifølge Ole Johan Faret i Petroleumstilsynet var det en relativt liten lekkasje som fant sted:

– Dette var en mindre alvorlig hendelse, med alvorlighetsgrad 2. Det er rapportert om en rate på 0,02 kilogram i sekunder, og det er ganske lite, sier Faret til Petro.no.

Ifølge rapporteringen i etterkant av hendelsen ble Oseberg C, Brage, Veslefrikk og Huldra utsatt for en kort stopp i produksjonen, mens Oseberg Sør og Oseberg øst ble stanset i halvannet døgn.

– Vi vet ikke hvor lenge lekkasjen har vært der, men den ble oppdaget veldig raskt av en detektor og av manuell deteksjon ved personalet, sier Johanson til Petro.no.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo er eid av PETROmedia.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR