SeaBed Geophysical er nominert til Hedersprisen for god design 2009 for sitt arbeid med en seismisk sensor. Selskapet konkurrerer mot Jensen Møbler og øyafestivalen.,

IøYNEFALLENDE: CASE Abyss er nominert til
designheder. (Foto: TROND SøREM)

SeaBed Geophysical har sitt utspring fra utviklingsmiljøet til StatoilHydro på Rotvoll i Trondheim. Selskapet leverer seismiske data til internasjonale oljeselskaper, og har i den forbindelse utviklet en ny sensor for geofysisk kartlegging på store havdyp. For dette arbeidet er de nå nominert til den gjeve designprisen, som deles ut av Norsk Designråd.

Fredrik Næs, avdelingsleder i SeaBed Geophysical i Trondheim, mener det var avgjørende at selskapet tenkte helt nytt framfor å prøve å utbedre eksisterende løsninger. Resultatet ble halverte enhetsproduksjonskostnader, og enheten har blitt mindre og lettere å håndtere.

– Vi gikk bort fra den tradisjonelle evolusjonsmodellen, som ga for høye kostnader og for få funksjoner, og som ikke oppfylte nye krav til lagring og håndtering. Vi brøt derfor med det eksisterende designet og startet på nytt, forteller Næs i en pressemelding.

Selskapet brukte industridesignere fra et veldig tidlig stadium i utviklingsprosessen, og en industridesigner på utlån fra Abyssus Marine Services har vært i lokalene til SeaBed Geophysical under store deler av utviklingsløpet. Det har ført til et mer iøynefallende design, i tillegg til flere smarte løsninger som gjør at enheten blir enklere å transportere, at batteriene og skadede deler er lettere å skifte og at det går kjappere å hente ut data fra enheten.

– Produktet har faktisk blitt et viktig hjelpemiddel for å forklare systemet vårt for kundene. Utformingen er iøynefallende og unik, og gjenspeiler tjenestens identitet på en svært god måte Vi tar gjerne med en modell av CASE Abyss i salgsmøter, og vi ser at oljeselskapene husker oss bedre når vi kan koble presentasjonene våre til noe visuelt og håndfast, forteller Næs.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR