Novenco Offshore har signert en kontrakt med det polske verftet Remontowa Shiprepair Yard, for levering av HVAC-utstyr til ombygging av tankeren «Hanne Knutsen» til FSO til Martin Linge-feltet.

– Dette er en meget viktig avtale for Novenco, og viser at Novenco også kan være konkurransedyktige i andre markedssegmenter enn de store nybygginsprosjektene til norske oljeselskaper. Remontowa er en ny kunde for Novenco Offshore som vi ser frem til å jobbe med, sier administrerende direktør offshore Per Einar Nilsen i Novenco.

Total E&P Norge leier Hanne Knutsen fra KNOT FSO 1 AS, som er et heleid datterselskap av Knutsen NYK Offshore Tankers AS, for operasjoner på Martin Linge-feltet.

Remontowa Shiprepair Yard i Gdansk i Polen skal utføre ombygging av deres shuttle tanker Hanne Knutsen til en FSO som skal ligge på Martin Linge-feltet hvor Total er operatør.

Kontrakten omfatter levering av alt nytt HVAC-utstyr som DX-systemer og –uniter, vifter, kontrollpaneler, brannspjeld og inntaksrister. En vesentlig del av utstyret vil bli produsert av Novenco sin koreanske eier Hi-Air Korea.

I tillegg har Novenco gjort en tilstandsvurdering av det eksisterende HVAC-systemet. Denne skal legges til grunn for en vurdering av hvilket utstyr som eventuelt må skiftes ut for at systemet etter ombyggingen vil  være i henhold til gjeldende krav og regelverk.

Etter planen skal utstyret leveres i løpet av siste halvdel av 2016. Oppstart av av Martin Linge feltet er planlagt til begynnelsen av 2018.

Forrige artikkelØvelse Bergen – Kystverket øver oljevern med Statoil og IUA Bergen
Neste artikkelExprosoft tildelt kontrakt på brønnstudier i Canada

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR