MacGregor sikrer seg ny kontrakt på subsea-kran til avansert tungt konstruksjonsskip fra Sør-Korea, og Kina har bestilt en 100-tonns SWL subsea MacGregor-kran til en ny AHTS.,MacGregor, som er en del av Cargotec, har vunnet en ordre på to subsea-kraner fra det sørkoreanske skipsverftet Hyundai Heavy Industries Co Ltd. De aktiv hivkompenserte kranene vil ha en SWL på henholdsvis 100 tonn og 25 tonn. Kranene skal installeres på et nytt 160 meter langt tungt konstruksjonsfartøy (skrog 2654) som bygges på verftet for Subsea 7.

MacGregors subsea-kraner skal støtte fartøyets operasjoner året rundt verden over ved komplekse konstruksjonsoperasjoner offshore på dypt og ultradypt vann som krever et høyt presisjons- og pålitelighetsnivå innen lasthåndtering. Skipet skal leveres i juli 2015.

Bestillingen kommer i kjølvannet av en nylig kunngjort kontrakt på seks AHC subsea-kraner til tre fartøyer for fleksibel rørlegging offshore (Flexlay) som også skal leveres til britiske Subsea 7. Alle fartøyene vil ha fordel av MacGregors subsea-kraners avanserte kapasiteter for operasjoner offshore.

MacGregor har også sikret seg en ordre fra Wuchang Shipbuilding Industry på en 100-tonns SWL aktiv hivkompensert subsea-kran. MacGregor-kranen skal installeres på et ankerhåndterings-/supplyskip (AHTS), skrog nr. A306L, som for tiden er under bygging for China Oilfield Services Limited (COSL).

Wuchang Shipbuilding Industry, et datterselskap av Kinas største skipsverft, China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), planlegger å levere fartøyet, som er av UT788-design fra Rolls-Royce, i mars 2015.

Så snart fartøyet settes i drift, skal det levere offshore-tjenester i Sørkinahavet. Fartøyet vil også ha kapasitet til å utføre arbeid på dypt og ultradypt vann i andre offshore-områder som Brasil, Vest-Afrika, Mexicogolfen og Nordsjøen.

Forrige artikkelKontraktstildeling og utøvelse av opsjon
Neste artikkelSkal se på nei til kull, olje og gass

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR