Rolls-Royce har inngått kontrakt med kinesiske Sinopacific Shipbuilding Group Co. Ltd. på levering av design og integrerte utstyrspakker til to plattform forsyningsfartøy (PSV) er av typen UT 771 WP.,Fartøyene vil bli NIS-registrert. Kontrakten inkluderer MTU-motorer i en integrert motor- og framdriftspakke. WP i typebetegnelsen forteller at fartøyene har den karakteristiske wave piercing baugen som reduserer bølgemotstanden i grov sjø.

– Denne kontrakten viser at Sinopacific har tillit til våre design og integrerte systemer, sier Ronny Pål Kvalsvik, salgssjef for offshore i Rolls-Royce. Designet er utviklet i samarbeid med reder og verft, og det er lagt stor vekt på teknologi som sparer drivstoff og reduserer utslipp, og som samtidig gir høy sikkerhet og lave driftskostnader.

– Sinopacific samarbeider med de beste om løsninger som representerer merverdier for kundene våre, sier Vivian Ye, leder av selskapets Supply Chain Centre.

– Vi er opptatt av å ha en åpen plattform for å dele og stimulere til bærekraftig innovasjon i skipsbygging, og samarbeidet med Rolls-Royce har vært viktig for oss.

I tillegg til design og motorer, skal Rolls-Royce levere thrustere, elektrosystemer, bulkhåndteringsanlegg, dekksmaskineri, automasjons- og kontrollsystemer, samt dynamisk posisjoneringssystem (DP), som holder fartøyet i posisjon uten bruk av ankere.

De to fartøyene skal leveres høsten 2015. Det er for tiden 22 Rolls-Royce UT-fartøyer under bygging i Kina. Mer enn 170 redere over hele verden har nå fartøyer med UT-design i sine flåter.

Forrige artikkelJohan Sverdrup-oljen ilandføres til Mongstad
Neste artikkelTommel opp for Langlitinden

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR