Nexans Norway har mottatt en kontrakt for kraftsjøkabler for 100 millioner euro til verdens største offshore vindpark i Storbritannia.

LONDON ARRAY:Blir verdens største offshore vind-
park, og vil kunne levere strøm til 750.000 hus-
stander i Storbritannia. (foto:LONDON ARRAY)

Selskapet skal utvikle, produsere og levere kablene som skal knytte London Array vindpark til det britiske strømnettet.

Kontakten er tildelt av konsortiet Dong Energy, E.ON og Masdar, og har en tilsvarende verdi på 848 millioner kroner.

To av kablene skal leveres i 2011 og to i 2012 fra Nexans fabrikk i Halden.

Konsortiet med Dong, E.ON og Masdar er i gang med byggingen av verdens største offshore vindkraftpark ved utløpet av Themsen. Parken bygges på et 233 km2 stort område rundt to mil utenfor kysten av Storbritannia. Byggingen er delt inn i to faser, hvor den første på 630 MW består av 175 vindmøller og skal være ferdigstilt og i drift i 2012. Den andre fasen skal øke kapasiteten til 1000 MW, noe som er nok til å forsyne 750.000 britiske husstander med strøm, skriver Nexans på sin nettside.

– Denne kontrakten er et resultat av Nexans mangeårige arbeid i offshore- vindbransjen generelt, og i Storbritannia spesielt. Med denne storkontrakten er vi glade for å nok en gang kunne demonstrere Nexans evne til å levere viktige kabelløsninger som muliggjør en bedre infrastruktur for vindparker, sier administrerende direktør Krister Granlie i Nexans Umbilicals & Submarine High Voltage Business Group.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR