Skal man skifte lyspærer eller utføre andre elektiske eller mekaniske jobber på en plattform, skal man ikke langt opp i høyden før man trenger et stillas.

Men på Snorre har Statoil i seks måneder testet ut en mer fleksibel løsning.

– Liftman Fold er blant annet blitt brukt på en større lyskampanje på plattformen. Den er enkel å bruke, enkel å flytte rundt, driftssikker og sparer oss for mye tid på mindre oppdrag siden vi slipper å bygge stillas, sier mekaniker Paul Johnsson og elektriker Erlend Dahl på Snorre A til Petro.no.

EX-godkjent
Problemet med vanlige lifter er at de ikke har nødvendige EX-godkjenninger. Men med denne luftopererte liften, er ikke det et tema, ifølge duoen.

Det er Reglo som har utviklet liften sammen med Statoil.

– Bakgrunn for utviklingsprosjektet var store kostnader knyttet til ventetid samt leie og rigging av stillas i høyder opp til fem meter, sier direktør Torgeir Buodd i Reglo.

Erfaren leverandør, nytt marked
Reglo, som er lokalisert i Andebu, har produsert og eksportert lifter til over 40 land. Fra før har selskapet kunder i industrier som lakkering, romfart, jernbane og militær. Med sin nyutviklede Liftman Fold, håper de også å skaffe seg et navn innen offshore.

Liften er beregnet for bruk på boreplattformer, rigger og andre produksjonsenheter der det er krav til EX-godkjenninger av alt utstyr.

Og potensialet for kostnadskutt er betydelige.

– Våre anslag viser at bruk av liften sparte Statoil for mellom 600.000 og 1 millioner kroner i stillasarbeid i testperioden på seks måneder, sier salgsdirektør Einar Feragen i Reglo.


Gamechangers er tema på Modifikasjonskonferansen i Stavanger i 7. og 8. mars. 

Forrige artikkelEni håper å få Goliat tilbake i produksjon før jul
Neste artikkelWest Phoenix får riggkontrakt på Fenja

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR