Statoil har gjort et lite gass-/kondensatfunn i letebrønn 30/11-13 Beerenberg i Nordsjøen, melder Oljedirektoratet.

Brønnen ble boret åtte kilometer sørøst for funnet 30/11-8 S (Krafla) i PL 272 og om lag 27 kilometer sør for Oseberg Sør-innretningen i Nordsjøen.

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i midtre jura reservoarbergarter (Tarbertformasjonen). Sekundært letemål var å påvise petroleum i midtre jura reservoarbergarter (Nessformasjonen).

Brønnen påtraff gasskolonner i 2 nivåer i øvre del av Tarbertformasjonen, henholdsvis 5 og 31 meter totalt, hvorav 4 og 22 meter med gode til moderate reservoaregenskaper. Sekundært letemål i Nessformasjonen er vannførende.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom en og tre millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter. Funnet vil inngå i evalueringen av en ny feltutbygging sammen med tidligere funn i området.

Det er samlet inn data og tatt prøver i brønnen.

Brønn 30/11-13 ble boret til et vertikalt dyp på 3313 meter under havflaten og ble avsluttet i Nessformasjonen.

Brønnen er den fjerde letebrønnen i utvinningstillatelse 272. Tillatelsen ble tildelt i Nordsjøtildelingene i 2001.

Havdypet er 106 meter. Brønnen blir permanent plugget og forlatt.

Brønn 30/11-13 ble boret av boreinnretningen «Songa Delta», som fortsetter borekampanjen med boring av letebrønn 30/11-14 Slemmestad i samme utvinningstillatelse, der Statoil Petroleum AS er operatør.

Statoil er operatør i PL 272/PL 035 med en eierandel på 50 prosent. Det norske oljeselskap ASA er eneste partner (50 prosent).

(Illustrasjon: Statoil)
(Illustrasjon: Statoil)
Forrige artikkelStatoil-rapport: Klimaavtalen fra Paris kan realiseres
Neste artikkelSaipem tildelt kontrakter verdt over NOK 1 milliard

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR