Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom en og to milliarder standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar gass.,Statoil Petroleum AS, operatør for lisens 714 , er i ferd med å avslutte boringen av letebrønn 7220/2-1 Isfjell .

Brønnen er boret om lag 40 kilometer nordøst for olje- og gassfunnet 7220/8-1 Johan Castberg i Barentshavet, og om lag 260 kilometer nordvest for Hammerfest.

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellom- til tidligjura alder (Stø-, Nordmela- og Tubåenformasjonen). Sekundært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av sen- til mellomtrias alder (Snaddformasjonen).

Brønnen påtraff en gasskolonne på om lag 85 meter i Stø- og Nordmelaformasjonen, med meget god til svært god reservoarkvalitet. Snaddformasjonen ble påtruffet med mer varierte reservoaregenskaper, men er vannførende.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom en og to milliarder standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar gass.

Funnet er gjort etter at brønnen er boret i to omganger. Første seksjon av brønnen ble boret i august, men operatøren stoppet operasjonen før de kom til reservoaret. Dette på grunn av at Miljødirektoratet hadde satt som vilkår at Statoil ikke kunne bore i oljeførende lag før 18. september 2014.

Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 714. Tillatelsen ble tildelt i 22. konsesjonsrunde i 2013.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 1554 meter under havflaten, og ble avsluttet i Snaddformasjonen. Havdypet er 429 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønn 7220/2-1 ble boret av «Transocean Spitsbergen,» som nå skal bore letebrønn 7227/10-1 Saturn i PL 230 , der Statoil Petroleum AS er operatør, og hvor borestart er ventet i slutten av oktober.

Statoil er operatør i PL 714 med 50 prosent. Partnere er Eni Norge (30 prosent) og Petoro (20 prosent).

Forrige artikkelHar spuddet Storm
Neste artikkelNy avtale sikrer oljevernopplæring i mørket

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR