«Den mest spennende letebrønnen på flere tiår» er den blitt kalt.

Nå er spenningen utløst.

Resultat; et gassfunn som ikke er drivverdig.

– Korpfjell er en sjeldent stor struktur på norsk sokkel og har vært omfattet av stor interesse. Det har fra mange hold blitt knyttet spenning til resultatet av den første brønnen i dette nye området i Barentshavet. Det har derfor vært viktig for oss å få gjennomført denne boringen. Resultatet er selvsagt skuffende, men det er alt for tidlig å trekke konklusjoner om hva dette betyr for potensialet i Barentshavet sørøst, sier Jez Averty, Statoils letedirektør i Norge og UK.

Brønnen er boret om lag 365 kilometer nordøst for funnet 7324/8-1 (Wisting), om lag 420 kilometer fra norskekysten og om lag 35 km fra grensen mellom Norge og Russland. Dette er den første brønnen boret i Barentshavet sørøst, som ble åpnet for letevirksomhet i 2013.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Støformasjonen er mellom 6 og 12 milliarder standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar gass. Funnet er ikke lønnsomt å bygge ut per i dag, melder Oljedirektoratet.

Korpfjell-brønnen ble boret av Songa Enabler som nå skal bore undersøkelsesbrønn 7317/9-1 i utvinningstillatelse 718 i Barentshavet, der Statoil er operatør.

Forrige artikkelJobber for å få denne riggen til Norge
Neste artikkelGlem MDG og skiferolje – dette er vår største utfordring

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR