Bakgrunnen for navneskiftet er at Searig Invest AS nå har kjøpt de resterende aksjene og eier selskapet 100 prosent.,Tidligere eide Searig Invest 67 prosent av selskapet.

– Vi ser også at veksten i selskapet i stor grad skjer innen offshorebransjen og innen skip og skipsbygging. Med både internasjonale kunder og kunder innen olje- og gassektoren som har engelsk som arbeidsspråk måtte vi ha et navn som vi kunne bruke også overfor disse kundene, forteller daglig leder Anders Vollan.

Vekst
Searig gruppen med hovedkontor i Molde er ifølge selskapet i sterk vekst. Gruppen består av tre selskaper der Searig og Rigmech leverer prosjektledelse og mekanikere i forbindelse med klassing, vedlikehold og reparasjoner av offshorerigger. Searig Lifting, tidligere Løfteservice, leverer sertifisert og dokumentert opplæring innen alle typer kraner og løfteredskaper i tillegg til sakkyndig sertifisering av løfteutstyr.

Kundene kommer fra hele landet og er både skipsverft, offshorebransjen, rederier, industri og bygg- og anleggsbransjen. Selskapet har i 2014 blant annet fått rammeavtaler med Vard Langsten og Aas Mek. Verksted i tillegg til at flere offshorerederier har kommet inn på kundelisten.

– Vi er nå rundt 20 faste medarbeidere i Searig gruppen. I tillegg leier vi inn mange medarbeidere fra samarbeidende selskaper på spesielle prosjekter, sier Vollan.

Internasjonale oppdrag
Siden starten for to år siden har SEARIG utført en rekke oppdrag på oljerigger over hele Nord-Europa. Oppdragene skjer både ved verft i Norge, Danmark og Skottland, i tillegg til offshore mens riggene er i arbeid. Selskapet stiller ofte med prosjektledelse og dokument kontroller i forbindelse med lengre landopphold og med mekanikere og annet fagpersonell på større eller mindre jobber.

Oppdragsgivere er både oljeselskap, som for eksempel Wintershall, eller offshoreverft som Bergen Group. West Navigator, Scarabeo 5, Floatel Superior, Visund og Brage er eksempler på rigger, faste installasjoner og boreskip Searig har hatt arbeid på de siste ukene.

– Med en felles identitet og mange synergier mellom de tre datterselskapene venter vi fortsatt vekst. Også våre nye kontor- og kurslokaler i Molde, midt mellom National Oilwell Varco og LBO, vil gi oss et løft gjennom økt trivsel og bedre forhold for kursdeltakerne, avslutter Vollan.

Forrige artikkelÅpnet forskningssenter for arktisk petroleumsvirksomhet i Tromsø
Neste artikkelAvvik for COSL

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR