– Dette er et solidarisk oppgjør. Vi har sikret et generelt tillegg til alle og et løft til de lavest lønte, mange av dem kvinner, sier LO-leder Gerd Kristiansen til nettstedet FriFagbevgelse.

Forhandlingsresultatet innebærer at alle de som omfattes av oppgjøret, får et generelt tillegg på kr 1000 i året. For medlemmer på overenskomster som ligger under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, det vil si med en gjennomsnittlig årslønn på kr 407 265 eller mindre, vil det i tillegg bli gitt et tillegg på kr 2900, totalt kr 3 900. Godt over halvparten av medlemmene som får lavlønnstillegget, er kvinner. Mens kvinneandelen av alle som er omfattet av oppgjøret, er rundt 24 prosent. Oppgjøret har dermed en klar lav- og likelønnsprofil.

Lønnsoppgjøret for offshore kommer senere

Lønnsoppgjøret i år er et mellomoppgjør der partene regulerer lønnssatser og satser for tillegg som skift- og nattillegg m.m. For sokkelansatte som er omfattet av avtaler mellom fagforeningene innen olje- og gass og deres arbeidsgiverforeninger starter forhandlingene senere på våren, men resultatet fra de sentrale forhandlingene legges til grunn.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelPrisdryss over norsk teknologi
Neste artikkel– Det ser bra ut, det ser veldig bra ut!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR