En rekke avtaler skal reforhandles når forhandlingene i årets lønnsoppgjør innen Norsk olje og gass’ avtaleområder begynner onsdag 18. mai.

Grunnet helikopterulykken på Turøy ble starten på årets forhandlinger utsatt i begynnelsen av mai. Nå startes de opp, ifølge Norsk olje og gass.

Tariffoppgjøret i år er forbundsvise forhandlinger, hvilket innebærer full revisjon av samtlige overenskomster. Om lag 19.000 organiserte er omfattet av tariffavtalene.

Datoer for forhandlinger:

* 18-20. mai: Landbaseavtalene

* 23-25. mai: Landavtalene

* 30. mai-1.juni: Sokkelavtalene

* 6-8. juni: Oljeserviceavtalene (OSA)

Forhandlingene på landbaseavtalene er med Industri Energi og Parat, mens forhandlingspartnere i landavtalene er Industri Energi og SAFE.

Forhandlingspart i sokkelavtalene er Industri Energi, SAFE og Lederne, mens forhandlingene på oljeserviceavtalene er med Industri Energi og SAFE.

Forhandlingene på sokkelavtalene og oljeserviceavtalene omfatter primært arbeidstakere som jobber offshore. Sokkelavtalene gjelder i operatørbedriftene, boring og forpleining, mens oljeserviceavtalene omfatter arbeidstakere både offshore og på land i oljeservicebedrifter.

Forrige artikkelGratulerer med dagen til alle våre lesere
Neste artikkelBorer letebrønn på Martin Linge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR