De åtte oljearbeiderne som i helgen ble løslatt av gisseltakere i Nigeria, ble mandag brakt til London. – Vi er sjeleglade for at det gikk såpass bra med våre folk, sier Jan Peter Valheim i Fred. Olsen Energy.

NTB

Seks briter, en canadier og en amerikaner ble før helgen bortført fra riggen Bulford Dolphin, som eies av Fred. Olsen Energys datterselskap Dolphin Drilling. Seks av arbeiderne som ble tatt til fange utenfor vestkysten av Nigeria, er ansatt i Dophin Drilling.

Flere av de løslatte oljearbeiderne var mandag på vei til hjemmene sine i Storbritannia, forteller finansdirektør Valheim til NTB.

I god behold
Søndag ble alle åtte sluppet fri i god behold, noe som skyldtes at oljeselskaper i området gikk med på å bidra med tiltak som skal bedre forholdene for lokalbefolkningen, ifølge regionale myndigheter i den nigerianske delstaten Bayelsa.
– Løslatelsen kom i stand etter at oljeselskapene gikk med på å løse noen velferdsproblemer i lokalsamfunnet. Det dreier seg om å gi stipender til studenter, å sikre folk arbeid og generelt å gi noe tilbake til vertssamfunnet, sier Ekiyor Welson, talsmann for myndighetene i Bayelsa, til nyhetsbyrået AFP.

Deltok ikke
Welson navngir ikke selskapene som har deltatt i forhandlingene om avtalen som fikk gislene løslatt. Valheim gjør det klart at Fred. Olsen Energy og Dolphin Drilling ikke var med i samtalene.
– Vi har i hele prosessen først og fremst konsentrert oss om å ta vare på personellet vårt og deres pårørende, sier Valheim.

Den norskeide riggen opereres som et nigeriansk samarbeid mellom selskapene Peak Petroleum Industries Nigeria og Equator Exploration Nigeria Valheim kjenner ikke til om disse selskapene har deltatt i forhandlingene.

Væpnede grupper
Flere nigerianske væpnede grupper har tidligere tatt gisler fra oljeinstallasjoner langs vestkysten av landet.
Kravene fra gruppene har ofte dreid seg om at de vestlige oljeselskapene må la en større del av sine inntekter komme lokalbefolkningen til gode.

Forrige artikkelBergen-basert selskap prøveboret i Burma
Neste artikkelNOPEF sier ja til Kjemisk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR