Denne løsningen sparer bransjen for millioner

Unødvendig mye ressurser og penger går til kjøp og salg av utstyr. Det ønsker gründerne bak Toolpusher å gjøre noe med.

– Behovet i olje- og gassbransjen er stort, men det blir bare større med tiden, sier Christian Alendal, administrerende direktør i Toolpusher.

Kjapt og rimelig

Sammen med samarbeidspartneren Joachim Tjøsvoll, har Alendal etablert en portal, Toolpusher, der olje- og gassnæringen kan både kjøpe og selge brukt og nytt utstyr kjappere og rimeligere enn slik det blir gjort i dag. Toolpusher har bygget opp en database som inneholder utstyr fra produsenter, leverandører, verft og lagerbygninger fra hele verden. Fellesnevneren er fullt fungerende utstyr med all nødvendig dokumentasjon til en rimeligere penge.

-I stedet for at innkjøpere skal ringe rundt til flere titalls leverandører for å få tak i noen deler, kan de nå søke i databasen vår og ta kontakt med oss, sier Alendal.

-Det skal ikke koste kunden å velge Toolpusher. Derfor koster det ingenting å legge ut utstyret. Det samme gjelder i de tilfellene du trenger hjelp til å få tak i utstyr. Klarer vi ikke å hjelpe deg, tar vi heller ikke betalt. Det gjør at vi strekker oss langt for å få avtaler i havn, fortsetter han.

Nettverk

Alendal og Tjøsvoll har også fått med seg to meglere på laget. De jobber blant annet med å kontrollsjekke alle leverandørene før Toolpusher eventuelt velger å publisere utstyr i databasen. Samtidig får de, gjennom all den tette kundedialogen, et verdensomfattende nettverk. Dette er gull verdt når selskapet får forespørsler fra ulike operatører og kontraktører.

– Har vi det ikke på lager, bruker vi kontaktene våre og fikser resten.

Tilgjengelighet

I en tid der det er stort fokus på kostnader, har flere selskaper valgt å gå for løsningen til Toolpusher. Utstyr for mangfoldige millioner dollar ligger allerede i den stadig voksende databasen. Alendal viser blant annet til USA. Der har bedriften hatt så mye å gjøre at de allerede har ansatt en megler som sitter i Dallas.

Satser: Alendal og kollegene har stor tro på Toolpusher. Etter å ha brukt mye tid på å bygge opp tjenesten, blir de nå kontaktet av bedrifter fra hele verden. Her er de representert på OTD 2017.

-Med forespørsler fra hele verden, må vi være tilgjengelig til alle døgnets tider. Vi har hatt saker der vi forholder oss til selskaper fra Singapore, Houston og Norge samtidig. Vi må være på og levere det kundene forventer av oss, sier den administrerende direktøren.

Vinn-vinn

Det ligger vanvittig mye utstyr hos forskjellige produsenter og lagre over hele verden. Det har gjort at Alendal har vært trygg på potensialet til Toolpusher siden oppstarten i mai 2017. Nå har selskapet utviklet seg til å bli en ”vinn-vinn-tjeneste” for olje- og gassindustrien.

-Med å outsource innkjøpsbiten av virksomheten, kan de forskjellige selskapene spare masse penger. Det finnes også tilfeller der bedrifter produserer for mye utstyr, og da kan kundene våre få tak i dette til en rimelig pris. Med andre ord får du kjøpt ferdigproduserte produkter til gode priser med umiddelbar levering – samtidig som vi sparer miljøet. Dette er vinn-vinn for alle, avslutter Alendal.

FAKTA:

  • Toolpusher har bygget opp en database med utstyr fra hele verden. Man kan både kjøpe og selge utstyr via portalen
  • Selskapet har meglere som kontinuerlig kvalitetssjekker utstyret som legges ut. De hjelper også til med å finne utstyr dersom det ikke ligger i databasen
  • Toolpusher tar kun betalt dersom de klarer å hjelpe kundene. Det gjør de enten i form av provisjon eller påslag på prisen. Det koster ingenting å legge ut annonser eller få hjelp til å finne utstyr 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR