Hydro bytter ut brannskum som inneholder miljøgiften PFOS. I 2003 sluttet Hydro å benytte denne typen brannskum i forbindelse med tester, men det miljøfarlige brannskummet har faktisk vært en del av den lovpålagte beredskapen offshore.

De siste årene har det blitt avdekket at PFOS (perfluorinert-oktyl-sulfonat) er en miljøgift som kan bli akkumulert i næringskjeden.

Stoffet er et industrikjemikalie som finnes i en rekke produkter, deriblant brannskum som blir brukt i oljeindustrien.

Lovpålagt miljøgift
I følge Hydro dette giftinnholdige brannskummet vært lovpålagt som ledd i beredskapen offshore.

– På bakgrunn av informasjonen som er kommet fram, har Hydro besluttet å skifte ut og destruere det miljøfarlige brannskummet, sier Ståle Teigen, leder for Hydros avdeling for ytre miljø i Bergen til Hydros nettsider.

Selskapet vil samarbeide med SFT for å finne ut hvordan brannskummet best skal håndteres når det kommer til land.

Sikkerhetsrisiko ved fjerning
Hydro har i følge Hydros nettsider gått gjennom hvordan brannskummet skal byttes ut på installasjonene og vurdert sikkerhetsrisiko både i forhold til beredskapen om bord og med hensyn til eksponering for mannskap som skal jobbe med å bytte ut skummet.

Forbud underveis
Det er ennå ikke kommet noe forbud mot brannskum som inneholder PFOS, men det er ventet at et forbud vil komme.

– Vi ønsker ikke å ha dette stoffet i brannskumtankene, og har besluttet at det skal byttes ut uavhengig av om et forbud er på vei, sier Teigen.

Hydro vil starte utskiftingen ved årsskiftet i samarbeid med leverandøren, melder selskapet.

Forrige artikkelOljeproduksjonen peker fortsatt nedover
Neste artikkelAksjonister klippet løs

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR