Tirsdag møtte StatoilHydro-sjef Helge Lund den britiske energi- og klimaministeren Ed Milliband i London for å informere om StatoilHydros planer i landet.

MøTTES I STORBRITANNIA: Ed Milliband og Helge
Lund. (foto:PETER WHYTE/STATOILHYDRO)

Lund informerte Milliband om StatoilHydros forretningsavtaler i Storbritannia, og understrekte selskapets rolle som energipartner med Storbritannia. Det skriver StatoilHydro i en pressemelding.

– Vi eksporterer store gassvolumer til Storbritannia, og vi har viktige prosjekter innen både olje og gass, samt offshore vindkraft, sa Lund under møtet.

StatoilHydro har for tiden rundt 250 medarbeidere i Storbritannia, og med flere prosjekter pågående i landet har selskapet måtte utvide sine lokaler.

Neste år starter selskapet en stor utbygging av offshore vindkraftparken Sheringham Shoal, som består av 88 vindturbiner som skal forsyne 220.000 husholdninger med strøm. Også tungoljefeltene Mariner og Bressay blir evaluert som mulige utbygginger.

– åpningen av nye og større kontorer i London viser at vi har planer om å gjøre forretninger i Storbritannia over lenger tid, sier Lund.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR