Etter å ha utsatt boreoperasjonen på Neiden er Lundin og semien «Island Innovator» på ny lokasjon og borer letebrønnen 6407/10-4 Lorry.

Wildcat-brønnen er i lisens PL 700B som ligger på Frøyahøyden, øst for Haltenterrassen i sørlig del av Norskehavet. Lisensen består av blokkene 6406/11 og 6406/12. Avstanden til land er ca. 80 km (Frøya, Sør-Trøndelag), og vanndypet på lokasjonen er ca. 337 meter, MSL ±1 meter.

Les også: Lundin og «Island Innovator» utsetter boringen av Neiden

Lundin tror på 61 millioner fat oljeekvivalenter

Hovedformålet med brønnen er å teste tilstedeværelse av hydrokarboner i bergarter av øvre Jura alder (Rogn-ekvivalent), tilsvarende reservoaret i Draugen-feltet nordøst for brønnen. Lundin skal også teste tilstedeværelsen av hydrokarboner i Permiske formasjoner.

Hovedbrønnen skal bores vertikalt, med en opsjon for et sidesteg og én brønntest, avhengig av brønnresultat. Formålet med testen vil være å undersøke produksjonsegenskapene til reservoaret. Brønnen planlegges boret til 3.134 meter TVD målt fra boredekk, og den skal plugges og forlates etter endt operasjon.

Operatøren estimerer ressursene til omkring 61 millioner fat oljeekvivalenter (MMboe), og anslår det er 22 prosent sjanse for geologisk suksess.

Les også: Lundin med vellykket Alta boring i Barentshavet

Operasjonen varer i opp til 114 dager

Boreoperasjonen er ventet å vare i 69 dager. En eventuell brønntest vil vare i 16 dager, og boring av et sidesteg vil ta 29 dager. Total varighet, gitt opsjoner for brønntest og sidesteg, er 114 dager.

Nærmeste oljevernfartøy og slepefartøy for brønn 6407/10-4 er ved Haltenbanken, og Lundin oppgir «RS Kristiansund» som slepefartøyet med kortest responstid.

Nedtelling til boreslutt (ca.):

Lundin er operatør i PL 700B, som ble tildelt ved TFO-runden i 2014, med en eierandel på 40 prosent. Lisenspartnerne er Bayerngas Norge AS, GDF Suez E&P Norge AS og VNG Norge AS, alle med en eierandel på 20 prosent hver.

For mer informasjon om muligheter i nord, sjekk ut Leverandørindustriens Nordområdekonferanse 2015 i Narvik (17.) 18.-19. november.

Hold deg oppdatert på leting på norsk sokkel:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

6407/10-4 Lorry

Forrige artikkelOppgang i oljeproduksjonen
Neste artikkelLeverer sitt beste resultat for tredje kvartal noensinne

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR