Lundin Norway og TechnipFMC inngår samarbeidsavtale som skal gjøre flere utbyggingsprosjekter på norsk sokkel lønnsomme.

Kompetansen i begge selskapene skal utnyttes bedre for å finne de smarteste løsningene.

Selskapene legger opp til en ny kontraktsform hvor TechnipFMC skal gjennomføre både tidligfasearbeidet og selve utbyggingsprosjektet i subsea tie-in-prosjekter, og jobbe basert på sine egne spesifikasjoner.

Lundin skal gi leverandøren tilgang til sin organisasjon for å avdekke eventuelle tekniske utfordringer på et så tidlig tidspunkt som mulig.

– Et av våre viktigste bidrag er å vise leverandørene tillit. Vi må stole på at de kan levere god kvalitet uten at vi må bygge opp en organisasjon som skal henge over skulderen til TechnipFMC. Det er helt sikkert mer interessant for leverandørene å gjøre det de kan, enn å bli kontrollert på om de kan det de gjør, sier Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway.

Som operatør og kunde skal Lundin gi tilgang til all relevant kunnskap og kompetanse. Og leverandørselskapet skal gis langt større innsyn i både teknisk og kommersiell informasjon som operatøren har om prosjektet enn hva som har vært vanlig tidligere.

– Selve kontrakten er utformet slik at begge parter har egeninteresse i at feltet blir lønnsomt. Da er det også viktig at alle vet hvilke konsekvenser teknisk design og utforming gir kommersielt, sier Færøvik.

Med denne samarbeidsavtalen tar Lundin Norway ett skritt videre i sin måte å jobbe sammen med leverandører på. Dette er en videreføring av modellen som med stor suksess ble brukt på utbyggingen av Edvard Grieg feltet.

På sikt håper Lundin at Edvard Grieg som feltsenter vil få flere tie-in prosjekter som er modnet frem under denne samarbeidsavtalen. Nå ser vi på både Luno II og Rolvsnes som mulige kandidater.

Forrige artikkelAker BP tildeler subseakontrakt til DeepOcean
Neste artikkelDette var uhellene på sokkelen i uke 41

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR