Lundin melder om produksjonsøkning i første kvartal 2016.

Produksjonen økte til 62.400 fat per dag i årets første kvartal, mot 25.800 fat per dag i samme periode i fjor. Ifølge selskapet er det oppstarten av Edvard Grieg-feltet på tampen av fjoråret som er hovedårsaken til produksjonsoppgangen.

Samtidig oppnådde Lundin rekordlave driftskostnader per fat på USD 7,45 i første kvartal i år.

Selskapet melder ellers om en omsetning på USD 191,3 millioner i kvartalet, opp fra USD 121,3 i samme periode i fjor.

EBITDA endte på USD 124,9 millioner, mot USD 86 millioner i første kvartal 2015.

Kontantstrømmen fra driften var ifølge selskapet på USD 162,6 millioner, mot USD 155,7 millioner i fjorårets første kvartal.

Nettoresultatet endte på USD 114,3 millioner i kvartalet, opp fra USD -230,9 millioner i samme periode i fjor.

– Verden har presentert oss med et utfordrende marked siden jeg tiltrådte stillingen som administrerende direktør i Lundin Petroleum i oktober 2015, sier Alex Schneiter.

– I utfordrende perioder er vellykkede selskaper de som kan omfavne situasjonen og se det som en tid for muligheter. Det er akkurat hva Lundin Petroleum har klart å oppnå når vi foreslo for Statoil å kjøpe deres 15 prosent eierandel i Edvard Grieg-feltet i bytte for nyutstedte aksjer i selskapet, sier han.

Ifølge Schneiter fortsetter selskapet sin vekststrategi, med et særlig fokus på det sørlige Barentshavet. Her skal selskapet fortsette boreaktiviteter i andre halvår i år, med to letebrønner og en avgrensningsbrønn på Alta-funnet.

 

Forrige artikkelBorgland Dolphin borer for Wintershall
Neste artikkelTransocean Artic skal bore for Faroe Petroleum Norge AS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR