Det sa COO i Lundin, Eirik-Sverre Jensen, under Leverandørindustriens Nordområdekonferanse 2015.

– Selv med dette er vi fortsatt i en letefase på Alta og Gohta. Vi skal bore to-tre avgrensningsbrønner til, men parallelt med det skal vi starte feasibility-studier neste år, sier Jensen, foran 140 spente konferansedeltakere i Scandic Hotel Narvik onsdag.

Les også: Tror ikke på fellesutbygging Alta/Gotha/Castberg

Lundin: – Skal se på alle alternativer

– Dette betyr at vi skal engasjere kontraktører i hva slags konseptløsninger vi skal se nærmere på. Da snakker vi om enten rigg, FPSO eller noe annet som kan passe for en vanndybde på 300 meter, sier han.

Gohta– og Alta-prospektene på Loppahøyden inneholder 350 millioner fat olje. Det er kort avstand til Statoils Johan Castberg-funn og 200 kilometer inn til Hammerfest. Petro.no har skrevet om at Lundin og Statoil har diskutert om en eventuell fellesløsning for barentshavfeltene Johan Castberg (Statoil), Alta og Gohta (begge Lundin).

– Vi jobber også med å finne ut hva slags offloading-system vi skal ha. Rørledning til land, shuttle-tanker-system inn til en terminal og så videre. Det er mange muligheter her, og vi skal gå bredt ut og se på alle alternativer, sier Jensen, og legger til:

– Deretter kommer konseptstudier, og det er da vi begynner å bruke de store pengene på studier. Når vi er i dette stadiet, ja, da mener vi alvor. Og så skal det bygges.

Les også: – Ikke kroken på døra

Trenger rigg som kan drive helårsboring

– Jeg personlig er ikke i tvil om at vi kommer til å bygge ut her. Det ser veldig spennende ut.

Tidsplanen kommer til å være avhengig av resultatene fra avgrensningsboringene, om de får stabil produksjon fra reservoarene, og hva som skjer med infrastruktur og betingelsene rundt det. Men Lundin har stor tro på prosjektet.

– Vi kommer til å satse fullt ut på Barentshavet framover; bruke alt vi har i potten av penger og ressurser for å få ting til å skje der. Vi jobber nå med å skaffe oss en rigg som kan drive helårsboring, avslutter Jensen.

Eiere i Alta er Lundin (operatør, 40 prosent), Idemitsu (30 prosent) og RWE Dea (30 prosent).

Eiere i Gotha er Lundin (operatør, 40 prosent), Det norske (40 prosent) og Noreco (20 prosent).

Alta-funnet.

Gohta-funnet.

Forrige artikkelSAR tildelt milliardkontrakt av Statoil
Neste artikkel– Minst NOK 233 milliarder skal investeres i Nord-Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR