Lundin Petroleum har tildelt Acona en lukrativ rammekontrakt for styring av boretjenester i tre år, verdt 100 millioner kroner. Et boreteam fra Acona vil jobbe tett med svenskene.

Kontraktens varighet på tre år kan i tillegg forlenges med to ekstra år mot tampen av avtalen.

Den nye avtalen forplikter Lundin til å kjøpe leveranser av tjenester for planlegging og gjennomføring av boreoperasjoner på norsk sokkel av Acona; tjenester og leveranser Acona allerede i flere år har samarbeidet med Lundin om.

I tillegg til boretjenester skal også Acona bistå med levering av andrelinjeberedskap til Lundins boreoperasjoner; disse tjenestene skal leveres fra Aconas hovedkontor i Stavanger.

– For oss i Acona er dette en meget gledelig avtale. Acona befester med denne avtalen sin stilling som ledende leverandør av prosjektledelse innenfor feltet boring og brønn. Vi er stolte over at Lundin velger oss som leverandør på et område som oljeselskapene vanligvis dekker med interne ressurser. Kontrakten markerer en viktig milepæl i utviklingen av Acona som kompetansebedrift, sier Aconas administrerende direktør Oddbjørn Kopperstad i en kommentar.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR