Sevan Marine skal utføre studie på oppdrag fra Lundin for å se hvor godt egnet en Sevan-løsning er for utbygging av Luno-funnet. – Det passer godt for oss, vi er godt egnet fordenne utbyggingen, sier administrerende direktør i Sevan Marine, Jan Erik Tveteraas.

FORNøYD: Jan Erik Tveteraas i Sevan
Marine er godt fornøyd med
studiekokntrakten med Lundin.
Foto: MAGNUS BIRKENES

Sevan Marine skal i løpet av første halvdel av 2010 utfører en studie for å se på muligheten for å bruke en Sevan-plattform når Lundin starter utbyggingen av Luno-funnet i Nordsjøen.

– Vi skal se litt på ulike størrelser av plattformen, det er spesielt to størrelser det står mellom, Sevan 300 og Sevan 650, forteller Tveteraas i Sevan Marine.
De to ulike størrelsene har en lagringskapasitet på henholdsvis 300.000 og 650.000 fat, og den største av plattformene kan produserer omkring 100.000 fat per dag.
– Hvor mye er dette verdt for dere i Sevan Marine?

– Det viktigste er ikke verdien av kontrakten, emn at vi har fått den. Vi holder også på med tilsvarende studie for Det norske på Frøy, forteller Tveteraas til Oilinfo.

Han tilføyer at satsingen på det norske markedet er viktig for plattformselskapet.

– Vi satser inn på det norske markedet, det er klart vi er spesielt konkurransedyktige i værharde forhold og på dypt vann, så da passer den godt for norske forhold, forteller Tveteraas.

Sevan Marine har spesialisert seg på byggingen av sylinderformede plattformer. I skrivende stund har selskapet fire FPSO-kontrakter, dette er inkludert byggingen av Goliat Sevan 1000.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR